Bezienswaardigheden in IJsland

Reisbureau Ijsland

Op deze pagina vind je de top 10 bezienswaardigheden in het prachtige IJsland. Tijdens een rondreis IJsland kun je deze schitterende natuurverschijnselen tegenkomen, want ja… in IJsland zijn vrijwel alle bezienswaardigheden op het gebied van natuur. Gedurende je reis zul je je eigen ogen verbazen over de magnifieke natuur van dit Europese eiland. Fjorden, watervallen, authentieke vissersdorpjes, vulkanen, gletsjers… je krijg het allemaal te zien in IJsland! Je kunt de magistrale natuur bewonderen met een huurauto of een groepsreis met een bus. Kijk snel verder om de bekendste bezienswaardigheden te weten te komen!

  1. Husavik

Aan de noordkant van IJsland ligt dit dorpje. Pas wanneer je op de boot stapt en vlak voor de kust vaart weet je meteen waarom Husavik een must-stop is tijdens je rondreis. Hier zwemmen namelijk zeer veel walvissen. Het is een fantastisch moment wanneer een walvis boven het water uitkomt!

2. Gullfoss waterval

Deze waterval is misschien wel één van de mooiste van IJsland. Via verschillende niveaus stoomt het water met een enorme snelheid naar beneden. Zeer indrukwekkend! Je ziet de Gulfoss waterval tijdens de Golden Circle autoroute.

3. Jökulsarlon
Een gletsjermeer vol ijsschotsen. Dit is IJsland op haar best!

4. Þingvellir National Park
In dit park moet je echt een duik onder water nemen. Gewapend in een wetsuite die je beschermt tegen de kou kun je tektonische platen bekijken die Europa ooit aan Noord-Amerika verbonden.

5. Vatnajökull National Park
In dit gigantische natuurpark kun je dagenlange wandelingen maken. Hoogtepunt van het park zijn de ijsgrotten en de Svartifoss waterval.

6. Snaefellsnes
Dit schiereiland barst van de natuurlandschappen vol ijsschotsen, fjorden en watervallen. Ook vind je hier vissersplaatsjes die typisch zijn voor IJsland.

7. Skogar
In Skogar kun je de Skogafoss watervallen bewonderen. Maak een prachtige wandeling naar deze 60 meter hoge waterval!

8. Vestfiroir

Dit is eigenlijk geen bezienswaardigheid, maar een regio. Vestfiroir is een onherbergzame regio met een ongerepte natuur die de meest bezoekers van IJsland links laten liggen. Zonde, want dit gedeelte in het westen is absoluut een bezoek waard!

9. Snaefellsjökull National Park
Deze gletsjer was vroeger een vulkaan. Tegenwoordig kun je over de sneeuwlandschappen naar de krater wandelen.

10. Reykajvik

In de hoofdstad van het eiland kun je de Hallgrimskirkja kerk bezoeken, naar het nationaal museum en naar de Blue Lagoon om te zwemmen in he helende water van de bron.

Een reis naar IJsland boeken

Rondreis Ijsland

Jouw rondreis naar IJsland kun je het beste boeken bij een reisbureau die expert is in het samenstellen van reizen naar IJsland. Een reisbureau IJsland helpt je met een mooie route waarbij je zo veel mogelijk bezienswaardigheden ziet, comfortabele hotels op deze route, leuke excursies om te ondernemen, vliegtickets naar IJsland en het vervoer ter plaatse zoals een huurauto. Door je reis uit handen te geven aan een IJsland expert heb je de zekerheid dat jouw reis goed geregeld is. Doordat een reisbureau is aangesloten bij het SGR en ANVR heb je ook financiële zekerheid over de door jou betaalde reissom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *