Kies voor een reis naar Istanbul

Het is momenteel weer veilig genoeg om verre reizen te maken. Afgelopen zomer heeft toch iedereen kunnen ontdekken dat ons eigen land ook veel te bieden heeft. Aangezien we even niet naar het buitenland op vakantie konden werd duidelijk dat we in Nederland veel kunnen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het strand dat langs onze gehele westkust loopt, maar ook zijn er veel prachtige natuurgebieden waar men geweldige fiets- of looproutes kan afleggen. Daarnaast zijn er meerdere leuke steden die in ons land zeker een bezoekje waard zijn. Maar nu is het weer mogelijk om door Europa te reizen en ook daar zijn ontzettend veel leuke steden te vinden. Elke hoofdstad van de landen in Europa is dan ook wel een bezoekje waard. Toch zijn er altijd steden die er net even bovenuit zullen springen.

Vliegen

Eén van deze steden is Istanbul. Hoewel deze stad niet de hoofdstad van Turkije is, zal je toch het grootste vliegveld van het land bij deze stad vinden. Het vliegveld van Istanbul is zelfs zo groot, dat het gezien wordt als een werkelijk metropool. Doordat Istanbul Airport een internationale luchthaven is, komen er vluchten vanuit alle delen van de wereld naar dit vliegveld gevlogen. Hierdoor is het ook zeer goed te doen om vanaf Amsterdam of Rotterdam naar deze stad te vliegen. Binnen vier uur tijd zal je dan ook al in Turkije aankomen. Om vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad te komen zal je genoeg hebben aan een taxirit van iets meer dan een half uur. Daarnaast zijn er goedkope vliegtickets Istanbul, de vliegreis hoeft dus zeker niet duur te zijn. 

De stad 

De stad Istanbul is een geweldige stad om te bezoeken. Niet alleen is deze stad rijk aan cultuur, maar ook zijn er veel toeristische plekken die bezocht kunnen worden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in een hotel in Istanbul de vakantie te besteden. Daarnaast is er niet ver van de stad vandaan een strand dat bezocht kan worden. Zo kan je in de zomer ook heerlijk genieten van een warme zon op de huid met tussendoor een frisse duik. Tevens zijn er veel verschillende restaurants in de stad te vinden. Wanneer je dus eens echt de Turkse keuken wilt uitproberen is dit de ideale stad om te bezoeken. Het is dan misschien niet meer de hoofdstad van het land, maar toch is deze prachtige stad zeker een bezoekje waard. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *