Verwenmomenten

Wellness is populairder dan ooit. Steeds meer mensen hebben behoefte om in hun vrije tijd goed voor zichzelf te zorgen en zichzelf te verwennen. Wellness is al van alle tijden, ook in de oudheid was dit er al. In de tijd van de Grieken en de Romeinen waren er al openbare badhuizen. Hier nam de bevolking een bad, ze konden er sporten, heerlijk eten of een boek lezen. Thermen werden die badhuizen ook wel genoemd. In eerste instantie gingen mannen en vrouwen apart van elkaar naar een badhuis, later werd het ook mogelijk om samen naar een badhuis te gaan. De laatste jaren zijn de wellnessresorts steeds meer in opkomst. In tegenstelling tot de kuuroorden, hebben de wellnessresorts vooral ontspanning als doel. In een wellnessresort zijn verschillende, sauna's, baden en rustruimtes te vinden. Je moet er wel van houden om met meerdere mensen bij elkaar in een sauna of bad te zitten want soms kan het enorm druk zijn in een wellnessresort.

Wellness thuis

Als je ervan houdt om in je eigen omgeving met veel privacy te genieten van wellness dan zijn daar ook voldoende mogelijkheden voor. Zeker in deze tijden van afstand houden en extra hygiëne is wellness aan huis populairder dan ooit. Je kan besluiten om een sauna in je huis of tuin te laten plaatsen. Veel mensen kiezen ook voor de aanschaf van een houtgestookte hot tub. Hot tubs zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Van een knusse 2 persoons tot een 8 persoons familie hot tub. De hot tubs zijn meestal hout gestookt. Om het hout eenvoudig op maat te hakken voor de kachel van de hot tub kan je een kindling cracker gebruiken. De Kindling Cracker wordt gemaakt in een Australische gieterij. Hij bestaat uit één stuk hoogwaardig gietijzer. Door de kindling cracker te gebruiken kan je veilig houthakken zonder al te veel moeite.

Genieten en ontspannen in je tuin

Een hot tub is met name als het donker is naast het comfort ook nog eens een mooie blikvanger in je tuin. Als de verlichting in het bad brand geeft dat een gezellige en warme uitstraling. Om de buitensfeer compleet te maken kan je ervoor kiezen een vuurschaal of vuurkorf aan te schaffen. Als je dan ’s avonds in het donker in het heerlijk warme water van je hot tub zit kan je daarnaast genieten van het houtvuur. Dat zal nog een extra ontspannen sfeer aan je wellness moment geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *